dinsdag 15 mei 2012

Moedeloos.............nee eerder radeloos


Soms weet je niet meer waar je wel of niet goed aan doet.....we voelen ons machteloos en van het kastje naar de muur gestuurd. Zo gaat het eigenlijk al jaren en het gaat steeds meer energie kosten en die energie kunnen we wel beter gebruiken. 

Deaglán mag gaan meelopen voor observatie op de Klimopschool, fijn zou je denken. Nou het gaat ons eigenlijk steeds een beetje meer tegen staan en de vraagtekens komen voortdurend op. Eigenlijk is zijn IQ te hoog zoals ik al eens eerder vermeld heb. Dat is al een probleem op zich, maar op de Klimopschool kunnen ze hem eigenlijk ook niet de logopedie geven die hij juist zo hard nodig heb. School ging er al vanuit dat hij daar geplaatst zou worden, maar nog steeds is er niets zeker!!! Eerst de observatie week en dan komt de bespreking en willen ze verder onderzoek dan moet dat er eerst nog komen en dan weer een bespreking en dan pas is het een definitieve ja of nee. 

Maar stel dat hij een ja, krijgt en het blijkt dat hij toch te goed is voor de Klimopschool dan moet hij daar weer vanaf en dan is de enigste optie terug naar de school waar hij nu op zit. Verder zijn er dan echt geen optie's meer voor hem. Waarom hem daar eerst een jaar laten gaan wennen, want ja Deaglán heeft een lange gewen periode nodig voordat hij laat zien wie hij werkelijk is, dan een jaar meedraaien zoals het hoort en dan misschien weer te horen krijgen dat hij daar niet kan blijven en dat we weer wat anders moeten gaan zoeken voor hem. Dan dus weer een terug plaatsing naar de school waar hij nu zit en dan weer van voor af aan beginnen.

Wij willen niet shoppen met ons kind!!!!!!!!!!!!! Wij willen dat hij een veilige basis heeft en zich kan ontwikkelen. Wat gaan we kapot maken door hem steeds naar een andere school te sturen!!! Zijn zelfvertrouwen....bouwen we zo een hechtingsstoornis op bij hem.....veiligheid wat we hem steeds ontnemen....en dan hebben wij het later als ouders gedaan, hebben wij de fout gemaakt. Daar passen we voor, want niet wij willen dat maar andere roepen het is beter voor hem, maar hebben aan de andere kant net zoveel twijfels als ons!!!

Waarom als je twijfelt het willen door zetten?? Waarom hem daar dan niet laten blijven?? Waarom het ons en het kind het zo moeilijk maken ..... wij weten het niet.
Maar wat we wel weten is dat we volgende week donderdag een gesprek hebben op de Klimopschool, al onze twijfels gaan neerleggen daar, zeggen dat we er niet achter staan en hopen dat de commissie dan een keuze maakt waar wij ons gelukkig bij voelen en dat het mannetje kan blijven waar hij zit.

Want er is gezegd als hij niet op de Klimopschool terecht kan dan kan hij hier blijven en gaan we gewoon weer REC 2 aanvragen voor hem. 

Ondertussen maken onze hersenen overuren en zijn we een beetje te einde raad, maar ja, wat het ook gaat worden, we hebben met die flow mee te gaan en dat zullen we dan ook doen.

Liefs Corinne

3 opmerkingen:

  1. Hoi Corinne,

    Ik kan me voorstellen dat het enorm aan je vreet. Maar zoals je zegt; als de flow al bepaald is, zul je erin mee moeten gaan. Lastig, maar niet onmogelijk. Het blijft het wiel uitvinden, ook voor scholen en dergelijke, dus ze kunnen niet een directe oplossing geven.

    Uiteindelijk komt er vast een weg waar je vrede in hebt.

    Liefs,
    Romano

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vervelend dat er op zo'n manier niet met jullie meegedacht wordt. Kost inderdaad alleen maar extra energie. Is er niet een bureau of praktijk voor logopedie voor verstandelijk gehandicapten waar hij logopedische ondersteuning zou kunnen krijgen?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoe gaat het nu met Deaglán?
    Wij hebben een aantal jaar terug eens contact gehad i.v.m. onze zoon Lucas (met 49,XXXXY syndroom). Jammer dat je geen blog meer schrijft.
    Hoe gaat het met jullie?

    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen