vrijdag 21 mei 2010

"De Kring"

Gisteren eindelijk weer eens post van de nieuwe school van Deaglán. Hij start na de zomervakantie op "De Kring". Dit is een school voor kinderen met taal-spraakstoornissen. Het onderwijs wat ze daar volgen wordt zowel met gesproken taal als gebarentaal ondersteunt en de nodige pictogrammen spelen ook een grote rol bij alles.

Op woensdag 14 juli gaat Deaglán daar 2 uurtje meedraaien met alle nieuwe kindjes en dan wordt er bekeken in welke groep hij start. Wij zijn er heilig van overtuigd dat hij begint in groep 01. Dit is de kleutergroep en aangezien Deaglán dan nog net 4 jaar is en verder nog niets van taal, rekenen enz heeft gedaan en kan zal hij gewoon lekker in de kleutergroep starten. Dit willen wij ook graag zodat hij op zijn gemakje kan wennen aan alles wat nieuw is en dat is veel kan ik jullie zeggen.

Terwijl Deaglán in de groep bezig is krijgen wij als ouders een informatief programma en als ik de brief moet geloven heel veel informatie.

Neem alleen al het gebouw en de leerkracht, daarnaast nogeens alle nieuw kindjes, andere regels, andere dagindeling en dan komt daarbij ook nog het met de taxi naar school gaan.

We zijn benieuwd hoe alles zal verlopen en ondertussen speelt nog steeds het willen verhuizen door me hoofd heen. Maar ja, we hebben nog 2 kinderen waar we ook rekening mee moeten houden, dus het zal voorlopig alleen bij denken blijven en de voor en tegens tegen elkaar wegstrepen.

Ik laat jullie weten hoe het ons vergaan is de 14de juli.

Groeten Corinne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten